Seksi kuuluu kaikille

Katsoin sivusilmällä maanantaina dokumentin "Apua seksiin". Tämän kertainen teksti käsittelee tätä aihetta. Tuli tunne, vaikken hirveän tarkasti sitä seurannut, niin haluan korostaa, ettei mulla todellakaan ole mitään tai ketään vastaan mitään. Mutta haluan myös tuoda ilmi sen, että toivon ettei ihmiset ajattele, että kaikki vammaiset tarvitsisvat apua seksissä millään tavalla. Minusta ei ole mitään väärää, että asiaa tuodaan ilmi ja seksi kuuluu kaikille, mutta jotkut kuten esim. minä en tarvitse apua millään tasolla seksissä.

Toinen asia, mitä mietin, on että voidaanko avustajaa velvoittaa auttamaan työtehtäviensä varjolla seksissä? Toki voidaan, mutta ymmärrän myös avustajia siinä, ettei se välttämättä ole luonnollista ja että auttamisesta halutaan kieltäytyä. Kuten sanoin, itse en tarvitse apua, eli oman avustajani työtehtäviin ei luonnollisestikaan kuulu auttaa mua millään tasolla kyseisessä asiassa. Jos minä olisin vaikeammasti vammainen ja tarvitsisin apua seksiasioissa, tai apuvälineitä sen harrastamisessa, niin voisin uskoa että tämä ei olisi siltikään minulle luonnollinen asia pyytää apua tai käyttää apuvälineitä.

On tosi hienoa, että asiasta puhutaan ja apua tarvitsevat saa sitä, mutta mielestäni täytyy kunnioittaa ja ajatella myös omaa työntekijäänsä, eli ei voi velvoittaa tekemään mitä tahansa. Jos avustaja kieltäytyy seksissä avustamisesta, se ei ole asia, mistä pitää hermostua, koska se on kuitenkin kaikin puolin henkilökohtainen ja arkaluontoinen asia, että minä ainakin hyväksyn täydellisesti sen, jos asiasta kieltäydytään. En myöskään usko, että se olisi omalle luonteelle soveliasta, että pystyisin pyytämäänkään itse apua.

Mietin myös sitä useasti, että jos olisin syntynyt normaalina (tai miten määritellään normaali?), mutta olisin syntynyt ei-vammaisena ja vammautuisin äkillisesti jonkun tapaturman seurauksena, olisi varmaan todella hankalaa asettua toisen armoille ja pyytää apua, vaikka se olisikin sallittua. Itselläni on paljon käsiteltävää vammaisuudessani, vaikka olenkin sinut itseni kanssa ja onnellinen tällaisena. Jos kävisi vammautuminen siis tapaturmaisesti, en tiedä miten selviäisin kun se on tällä hetkelläkin todella haastavaa olla toisen kanssa niin paljon. Korostan kuitenkin sitä, että tarvitsen kaiken avun, mitä minulla on, mutta nostan hattua heille, jotka vammautuvat tai sairastuvat äkillisesti ja henkilökohtainen apu on heille uutta, kun näiden vuosien jälkeenkin se ei ole aina niin helppoa olla toisen kanssa.

Tämä on tosi ajatuksia herättävä aihe, joten haluan siksi kirjoittaa tästä. Mietin myös heitä, joilla pelaa pääkoppa täydellisesti, mutta avun pyytäminen arkaluontoisissa asioissa on rohkenemiskysymys. Täytyy siis todella natsata työntekijän kanssa yhteen, että rohkenee puhua asioista avoimesti. Minäkään en ole aina ollut yhtä avoin, enkä kerro edelleenkään tietenkään yksityiskohtia tai mitään muutakaan liian arkaluontoista, mutta nykyään pystyn avautumaan paremmin. Toivottavasti kaikki ihmiset, jotka kokevat tarvitsevansa keskustella tai juttuapua ihan mistä tahansa, saavat sitä ja että molemminpuolinen kunnioitus säilyy. Uskon kuitenkin, että tämä aihe sekä tämän aiheen julki tuominen auttaa ihmisiä ymmärtämään, että rakkaus ja seksi kuuluu kaikille, eikä sitä tarvitse hävetä, vaikka tarvitsisikin jonkunlaista apua seksin toteuttamiseen.

Mielestäni seksi ei vaadi rakkautta, se voi olla ihan fyysistä, että ihan niinkuin randomisti pidetään hauskaa, ilman mitään sen suurempia tunteita. En toki tarkoita, että se pitäisi olla täysin tunteetonta, koska joku vetovoima siinä on aina mukana, mutta sekin on täysin normaalia, minun mielestäni seksiin ei tarvitse liittyä parisuhdetta tai sen suurempaa rakkaustarinaa. Ainoa, mikä täytyy olla selvää, niin että on molemminpuolinen ymmärrys siitä, mitä tehdään ja se on molemmille ok. En kuitenkaan puhu itsestäni, koska mulla on aina tunteita mukana, mutta hyväksyn myös edellä mainitun tavan. Pääasia, että molemmilla on hyvä olla ja ketään ei käytetä väärin. Eli muistakaa rakastaa ja nauttia toisistanne!

<3:llä
Tuoliapina

Kommentit

Suositut tekstit