Tunteita laidasta laitaan

Tammikuun jälkeen tänään oli kehonkoostumus-mittaus. Olen itse tyytyväinen tuloksiin: Kilo oli tullut painoa lisää, rasvaprosentti hiukan pienentynyt ja lihasta tullut ympäri kroppaa, mutta erityisesti käsiin ja jalkoihin, yhteensä 800 grammaa lisää. Kun olen saanut lihasta lisää, se auttaa siihen, että saan ponnistettua itseni suorempaan ja jaksan kannatella itseni paremmin. Kaikki muut arvot, mitä kehonkoostumus-mittauksessa näkyi, on ennallaan, mikä on hyvä.

Kelan viivyttelemisen vuoksi omasta mielestäni ja fyssarinkin mielestä kävelyni on takkuisempaa, mutta en ole antanut sen häiritä, vaan olen jatkanut kävelyä. Tänään kävelin 2 kilometriä ilman tukea ja ryhtikin oli suora. Tästä saavutuksesta täytyy antaa kiitos avustajalleni, kun meinasin laiskotella ja lähteä lenkkeilemään kävelytelineen turvin. Lenkki oli hyvä, mutta jos jotain negatiivista pitää keksiä, niin liian monta taukoa pidin. Mutta tehokasta se kuitenkin oli, koska hiki virtasi. Sain aktivoitua koko kropan, koska heittelin Martta-koiralle käpyä ja vaihtelin muutamaan kertaan käpyä käsissäni kävellessäni. Tämä on hankalaa, kun joutuu keskittymään niin moneen asiaan yhtä aikaa. Muutamaan kertaan kysyin lenkin aikana, että onko vielä pitkä matka? Nyt sohvalla tätä kirjoittaessani naurattaa, mutta lenkillä ei naurattanut :D
Vitsailinkin, että nyt täytyy kävellä kun viikon sisään pitäisi tulla uusi tuoli, sitten ajetaankin vain rallia!

Kelaan tehdystä valituksesta ei ole kuulunut vielä mitään, mutta olen kyllä kysellyt ja kiirehtinyt asiaa. Mutta asia on siis käsittelyssä, kyllä se päätös sieltä tulee, koska minähän odotan, mutta en luovuta!

Sitten ihan toisiin asioihin.
Kerroinkin teille, että sain avustajalleni tunnit koulupäiviini ja Oulun kaupunki tukee hienosti sillä tavoin opiskeluani. Mutta asia, mikä ihmetyttää, on ihmisten kommentti siitä, että "Se sun avustajahan on koko ajan sun luona, tehän ootte ihan koko ajan yhdessä".
Kyllä, tunnit lisääntyvät, mutta koulupäivinä avustaminen tapahtuu koulunkäyntiin liittyen, eikä se suinkaan tarkoita sitä että avustaja tekee tehtävät puolestani. Olen sellainen ihminen, että tarvitsen omaa aikaa, joten tunnit on laskettu ja anottu siten, että koulu- ja kotityöt tulee hoidettua, mutta saan myös viettää aikaa yksin ja lähipiirini kanssa. Jos joskus tulee tunne, ettei jaksa katsoa toisen naamaa, niin kyllä minä osaan sanoa suoraan ja työvuoroja muokataan sillä tavoin, ettei tästä tule ongelmaa. Ja erittäin positiivista tässä on se, että saan valita avustajani itse, joten olen vastuussa itse siitä, miellyttääkö avustajan naama vai ei. Sanoinkin eräälle henkilölle, että nykyinen avustajani on kävelevä versio minusta, niin kyllä tulemme loistavasti toimeen! Pystyn olemaan täysin oma itseni, kaikillahan välillä vituttaa ja toisaalta on kiva, että mulla on semmoinen ihminen välillä täällä, joka antaa mun vittuuntua, jos siltä tuntuu. Muutamana päivänä tässä on todettu, että on vituttanut raha-asiat, mutta ei vituta enää kun asiat selviää. Olen erittäin tarkka budjetistani ja taloudesta.

Tähän loppuun haluan sanoa, että erittäin paljon kiitoksia positiivisesta palautteesta, jota sain kuulla myös viime viikonloppuna baarissa ollessani, ja ihmiset olivat tosi avuliaita ja hyvällä tuulella. Tällä hetkellä menee mainiosti ja viikon päästä tähän aikaan on jo ensimmäinen koulupäivä Tervolassa takana.

Iloa ja onnellisuutta tähän viikkoon!
<3 Tuoliapina

Tänään lenkillä:

Vuosi sitten harjoittelin seisomista ilman tukea, muutos on näkyvä:

Kommentit

Suositut tekstit