Treeniä ja apuväline-asioita

Vatsalihastreenin ohella sanelen avustajalle seuraavaa kirjoitusta teille.
Kävin äsken tekeen 580 porrasta ylös alas. Lisäksi kelasin samaan syssyyn 2,5km. Ja tällä viikolla yhdet fyssari-treenit, joka oli täyttä lihaskuntotreeniä ja pyöräilin myös 4,5km. Sitten oli toinen fyssari-kerta tällä viikolla, joka oli hierontaa. Pitää malttaa välillä huollattaa itseään.

Mainitsin teille siitä fysioterapia-päätöksestä, joka tuli Kelalta. Se ei ollutkaan niin hyvä, mitä itse oletin. Kerrat tippuivat 20x vuodessa ja Kelan mielestä olen niin hyvässä kunnossa, että 1-2 kertaa viikossa riittää ylläpitämään kuntoani. Lääkäri oli suositellut minulle 2-3 kertaa viikossa fysioterapiaa. Minähän en antanut periksi, vaan valitin Kelaan. Kerroin hyvin selvällä suomen kielellä ja painokkaasti, etteivät kerrat tule mitenkään riittämään pitämään kuntoani yllä ja vetosin vammaani ja spastisuuteeni ja kaikkeen muuhun, enkä paljon liioitellutkaan. Nyt sitten odotellaan vastausta.
Avauduin Facebookiin tästä Kelan päätöksestä, muutamat ihmiset olivat kanssani eri mieltä siitä, kun tein valituksen kuntoutuspäätöksestä. Ihmiset olivat sitä mieltä, että pääsisin helpommalla kun tekisin uuden hakemuksen ja jättäisin valittamatta, perustelivat mielipidettään niin, että Kelalla on pitkät käsittelyajat valituksissa. Tänään soitin Kelalle ja juttelin virkailijan kanssa asiasta, ja hän lupasi minulle, että päätös on viimeistään kolmen viikon päästä postitse kotonani. Ellei Kela pysty asiaa oikaisemaan, niin se sitten siirretään sosiaalilautakunnan käsiteltäväksi. Todella hyvää ja nopeaa toimintaa Kelalta! Oli päätös mikä tahansa, niin mielestäni oikeuksista on pidettävä kiinni, ja kun valitusaikaa on, niin miksi en valittaisi? Ei meidän vammaistenkaan kuulu päästä aina niin helpolla. Tai muista en tiedä, mutta minä en ainakaan halua. Koskaan ei saa luovuttaa - kaikella on tarkoitus!

Sitten vähän näistä vammani haittapuolista.
Ei ole tulossa mitään valitusvirttä, mutta olen tyytyväinen siihen, että sain silmälääkärille ajan ennen kuin koulu alkaa lokakuussa. Minullahan korjattiin leikkauksella vasemman silmän karsastusta lokakuussa 2016, se auttoi hiukan silmien väsymiseen, kun suoristettiin. Mutta oireita on tullut hiukan lisää, niin vaadin itselleni kontrollin, mutta sepä sitten selviää, mitä lääkäri tuumaa. Ennen lokakuuta 2016 jouduin taistelemaan tämänkin asian suhteen yli 2 vuotta ennen kuin pääsin karsastuspolille, koska lääkärit totesivat näkemättä minua, että minulla on ihan terveet silmät. Silmätkään eivät ole tervettä päivää nähneet, pienenä jo leikattiin karsastuksen takia silmät.
Mutta taistelemalla ja kärsivällisyydellä pääsin tähän pisteeseen missä nyt olen.

Niin, ja minulla alkoi viikko sitten fysioterapia kesätauon jälkeen. Ja fyssarini sanoi heti minua nähdessään, että kävelenpä huonosti ja kävelyni on horjuvaa. Että "Älä horju nainen!"
Ja nyt kun lukija siellä miettii, että miten fyssari puhuu, ei ole ammatillista kieltä tällainen, niin meillä on hyvin tuttavallinen asiakas-suhde, olen käynyt samalla fyssarilla melkein 5 vuotta, eli kemia toimii ja läppä lentää. Se on jännä, miten seitsemässä viikossa tapahtuu muutos huonompaan, mutta tästä on suunta ylöspäin!

Kävin tuolin testauksessa ja sattui heti ensimmäisenä sellainen tuoli, mikä oli kaikin puolin hyvä! Laitan tähän teille kuvan siitä, muuten aivan kuin kuvassa oleva tuoli, mutta halusin punaisen rungon. Samoilla mitoilla mennään vielä, enpähän ollut viidessä vuodessa lihonutkaan :D
5 viikkoa, niin tuoli on minulla!  Vanhan tuolin saisin säilyttää, mutta en tiedä, tuli itse asiassa nyt mieleen, että pitäisikö lahjoittaa se hyväntekeväisyyteen? Täytyy kysyä mitä mieltä ovat oikeat omistajat eli Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri.



Laitan tuohon alas teille kuvan äsköisestä porrastreenistä.


Aloitimme Martta-koiran kanssa vapaaehtoistoiminnassa jälleen kesätauon jälkeen. Martta oli mielissään asiakkaiden silmissä ja pussailemassa. Vierailulla oltiin noin 50 minuuttia, kummatkin tykättiin. Ihana, kun näkee että kaikki nauttivat!

Jatkan nyt treenin loppuun ettei tule liian pitkää taukoa!
Kirjoittelen taas, aiheitakin on takataskussa paljon!

Kiitos kun seuraatte!
<3:llä Tuoliapina

Kommentit

  1. Tämä kertoo yleisölle, että helppo laina on nyt annettu 2 prosentin korolla, vain rekisteröityjä henkilöitä tarvitaan vakavasti. ota yhteys sähköpostitse: ELITE_FINANCE@OUTLOOK.COM, ELITEFINANCE2000@GMAIL.COM, Whatsppin numero: + 1-631-858-4522. ,..

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit