Älä koskaan luovuta kaikella on tarkoituksensa

Katottiin Henkan kanssa äsken ohjelma yksinäisyydestä. Jakso käsitteli vammaisten yksinäisyyttä.Jokseenkin voin samaistua.Mies kertoi, että hänellä on cpvamma, hän ei puhu eikä pysty liikkumaan. Kuitenkin kokee tarvitsevansa kaikkea mitä vammattomatkin. 


Yksinäisyys - se ei toivottu kaveri.Varsinkin,kun arki koostuu  avustajista, fysioterapeuteista ja vanhemmista. - ei kaverisuhteita. Kukaan ei halua tutustua , kun hän on vammainen.Työnsaanti on vaikeaa.Oikeestaan kaikki mitä teet riippuu toisten avusta. Mies yrittää etsiä seuraa ja löytää rakkautta. Ainoa toive hänellä on iltaisin nukkuumaan mennessä, että olisi kainalossa joku jota voisi  rakastaa.Ennakkoluulot pilaa mahdollisen tutustumisen. Samaistumispintaa koen monessakin asiassa. Ennen miestäni minusta tuntui siltä, että kukaan ei halunnut minusta mutään vakavaa. Tutustuminen kävi aina niin,että minun piti esitellä ensin rajoitteeni ja sitten miettiä haluaakohan tuo tutustua oikeasti, vai vaan kuulla elämäntarinani.Mahdollisten deittien kanssa jouduin useasti käsittelemään heidän omia ennakkoluuloja vammaani kohtaan. Silloin kun tapasin oman rakkaani, lähes neljä vuotta sitten, mulla oli sama ajatus todella pirkään. Siis, että Henkka lähtee pois jossain vaiheessa,kun ei kestä tätä palettia miten elän. Tarkoitan siis just avustajat, fysioterapeutit ja omat apuvälineet. Sanoinkin Henkalle monta kertaa, että lähet varmaan jossain vaiheessa etkä palaa kuitenkaan takaisin. Aina se vaan kuitenkin esimerkiksi sieltä tupakalta palas mun viereen.Jaksoi toistaa saman:"En oo lähdössä mihinkään." Pelkäsin myös, että suhteen edetessä,että Henkka joutuisi tekemään liikaa. Eli ei olis mun mies vaan verrattaisiin avustajaani.


Olen kysynyt Henkalta, onko hänellä tullut joskus sellainen tunne, että joutuisi auttamaan liikaa?Tai onko parisuhteessa jotain sellaisia asioita mitä hän haluaisi tehdä mun kanssa,mutta mitkä ei ole mahdollisia vammani takia.Hänen rehellinen vastauksensa oli:"Ei ole mitään semmoista, olen onnellinen sun kanssa."Neljän vuoden jälkeen alan uskomaan siihen ettei Henkka ole lähdössä mihinkään. Rakkautesi on todella pyyteetöntä ja aitoa. Suunnittelemme yhteistä tulevaisuutta yhä vahvemmin. Rakkaani ei ole koskaan miettinyt rajoitteitani. Hänellä ei ole minkäänlaisia ennakkoluuloja meidänlaisia ihmisiä kohtaan. Yhdessä me puretaan ihmisten ennakkoluuloja elämäämme kohtaan. 


On ihanaa, kun on mies ja yhteinen poika ja niin paljon rakkautta, että sitä on monien vaikea ymmärtää. Älä koskaan luovuta kaikella on tarkoituksensa. 

<3 Tuoliapina

Kommentit

Suositut tekstit