"Vaikka me ollaan erillaisia niin ihmisiä me kaikki ollaan"

 Tällä kertaa kirjoitan tekstin siitä ajasta, kun olin vielä työelämässä.Ennen osatyökyvyttömyyselääkkeelle siirtymistä. Olen ammatiltani koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajaa. Kävin koulun oppisopimuksella. Pääsin valmistunmisen jälkeen palkkatuella Oulun kaupungille töihin. Kyselin entiseltä työkaveriltani millaista kanssani oli työskennellä, kun liikuntarajoitteisuuteni ja vammani on osa minua, miten se näkyi työyhteisöissämme.

- Kertoisitko lukijoilleni kuka oot ja mitä kautta tunnemme  toisemme? "Jani on siis nimeni ja tutustuin Dalindaan töitten kautta vuosia sitten. Työskentelen nuorisotyöntekijänä."-Olemme tehneet töitä yhdessä vuosia sitten. -Kerro mikä oli ensi ajatuksesi kun sait tietää,että tulen töihin teidän yksikköön ? Oliko ennakkoluuloja tms? "Kun kuulin,että Dali tulee meidän yksikköön töihin olin, että jees mikä ettei. Pari kertaa oltiin nähty aikasemmin kun Dali työskenteli Lämsänjärvellä iltapäiväkerhossa.Viesti sieltä oli, että tekevä tyyppi kyseessä. KORJAA JOS EI PIDÄ PAIKKAANSA:) Varsinaisia ennakkoluuloja ei ollut, mutta tottakait sitä vähän mietti muten aiat lähtee menemään. Ja hyvin nopiaa tuli selväksi, että hommat hoituu samalla tavalla kuin muillakin. - Koitko haasteita kanssani työskentelyssä? Olen liikuntarajoitteinen mitä hyötyjä ja haittoja näit työskentelyssäni? "Haasteita ei ollut matkan varrella ollenkaan. Dalin liikuntarajoitteisuus ei ollut mikään este töissä. Mahtava asia, että lapset ja nuoret näkivät sen, että vaikka ollaan erillaisia niin ihmisiä me kaikki ollaan. Saattoi jopa jollekkin olla silmiä avaava kokemus nähdä Dali töissä nuorisotalolla. 

-Koitko haasteita kanssani työskentelyssä? Olen liikuntarajoitteinen mitä hyötyä ja haittoja näit työskentelyssäni? ''' Haittoja ei liikuntarajoitteisuus aiheuttanut. Tottakait piti välillä miettiä toimintoja voiko niihin osallistua. Onneksi tilat on toimivat niin ei tule kyllä mieleen, että jotain ois Dalilla jäänyt väliin. Tässäkin asiassa työyhteisö on isossa osassa kun mietitään asioita.Yhdessä tekemisen meininki. 

Mielestäni olit mulle kaikista läheisin työkaveri, kanssasi oli todella helppo työskennellä.Kerro omin sanoin miltä erilaisuus ja vammaisuus näyttäytyy nykypäivänä omassa työssäsi? "Nykypäivänä työssäni näkee ihmisiä paljon eri kulttuureista. Vaikka ihminen tulee mistä vaan taustoja kattomatta kaikkia kohdellaan tasavertaisesti ja kunnioitettavasti." 

Halusin tehdä tän tekstin ja kysellä Janin näkemyksiä, koska tiiän, että hän kertoo rehellisesti ja avoimesti fiiliksiään. Kiitos. Toivon, että tää teksti avaa silmiä siihen suuntaan, että liikuntarajoite ei ole este se voi olla vahvuus. <3 Tuoliapina
Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit