Fiilistellään kesää

Tulin just  Leon kanssa Torniosta, käytiin siellä kolmen yönreissu ystäväni luona. Lähdin ensimmäistä kertaa niin, että matkustin osan matkasta kahdestaan Leon kanssa. Vammaispalvelu korvas mulle avustajani matkakulut, tää on todella hyvä systeemi. Uskon,että moni miettii, että miten pärjäsin yksin.

Me siis mentiin taksilla junalle, junamatkan Kemiin avustaja oli mukana. Kemissä odotettiin parikytminsaa ja sit bussin tultua avustaja autto meijät bussiin. Loppumatka määränpäähän mentiin kahdestaan ja Tornion bussiasemalla meitä oli taksi vastassa.Loppu kilometrit matkustettiin Tornion invataksilla. Tää systeemi oli todella loistava. Suunnittelin kaiken valmiiksi ja varustauduin hyvällä asenteella se helpotti paljon. Sosiaali työntekijäni päätöksellä sain käyttää omia jo myönnettyjä taksimatkoja Tornion päässä. Mulla oli laskutusosoitteet valmiina,näytin vaan kuskille vammaispalvelun päätöstä ja pääsin kulkee todella vaimattomasti Tornion alueella.Totta kai taksimatkan omavastuut kuului minulle maksaa. Sanoin myös Tornion taksikeskukselle, että kirjoittaa tilsuksen ennakkotietoihin, että pitää olla sellainen kuski kuskaamassa joka osaa kiinnittää Leon turvaistuimen turvallisesti, mun käsien toiminta ei salli itse istuinta kiinnittää. Homma toimi jokakerta täydellisesti. Kellään ei ollu mitään vastaansanomista. Sillon kun matkustin Leon kanssa kahdestaan niin Leolla oli valjaat ja hihna valjaissa, joten turvallisuus ja mukavuus taattu. Tuli olo, että Torniossa ei paljon pyörätuolilla liikkuvia ihmisiä näy, kun meittä tuijotettiin ahkerasti, niin ahkerasti, että kiinnitin ite huomiota siihen. Ei se mua haitannu, huvitti lähinnä. 

Ihanaa,kun kesä on alkanu ja saa tehä kaikkee kivaa yksin ja yhessä perheen kanssa.Me ollaan suunniteltu, että viedään Leo muumimaailmaan, käydään pikkureissuja Oulussa. Leo menee meijän äidille Leville heinäkuussa, kun mennään Suomipop festareille. Henkka on kesän töissä, se ei silti haittaa suunnitelmia, kun on viikonloput vapaana. Elokuussa lähen Kemiin viikonlopuksi festareille. Syyskuussa mennään Pyhymiksen keikalle ja lähetään koko perheen voimin ulkomaille. Ens viikolla tulee mun ystävä Rovaniemeltä viettää päiväksi mun kans aikaa, se on ihanaa. Kaikkee kivaa pientä kesätekemistä siis on. 

Mä rakastan liikkua niin kun tiiätte.Ostin itselleni uuden polkuipyörän, se tulee tehlaalta. Myin sen entisen, kun sillä oli huono polkea. Toivotaan, että uus ois huippu hyvä pyörä.Pyörä on syntterilahja itselleni. 

Leo alottaa viimeistään joulukuussa kokopäiväisenä päiväkodissa. Saatiin kodin vastapäätä paikka. Näillänäkymin lähen tammikuussa osaaika töihin. Nyt kuitenkin kesä fiilistellään kaikkee kivaa. Vointi on ollu ihan ok.Ei suurempaa muutosta voinnissa, kaiken kans silti pärjään tällä hetkellä. 

Ainiin, kerroin viime kerralla Leon päiväkodin työntekijästä täällä. Kumma kyllä hänen suhtautuminen mua ja meitä kohtaan on muuttunu, ainakin nyt tuntuu siltä. En tiiä mistä johtuu, mut ihan sama. Pääasia et asenne on muuttunu.

Älkää välittäkö tekstin virheistä. Kirjotan ite tätä, silmät melko sikkurulla tähän aikaan jo. 

Rauhaa ja rakkautta ja aurinkoo kesään.
<3 TuoliapinaKommentit

 1. Ihanaa kesää teidän koko perheelle😎🌸🍓☀️! t. Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka,

   Aurinkoista kessää sinulle myös. Kiva, kun luet blogiani. :)

   Poista
 2. Heippa ja aivan ihanaa kuulla taas teidän kuulumisia. Ihanaa kun olet päässyt Leon kanssa reissuun ja on sitä omaakin aikaa tiedossa. Tuo tuijottaminen on tuttua täälläkin Pohjois-Karjalassa, sillä pikkusiskoni (hän on kehitysvammainen) kanssa liikkuessa me olemme useasti ihmisten silmätikkuna. Siihen tottuu ja se lopulta naurattaa eikä siihen jaksa kiinnittää itse enää huomiota. Ihanaa kesää teille ja onnea tulevaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heipsan,
   Uskon, että tuijottaminen ihmisillä on tullut jäädekseen. Tottuu tai ei, sille ei valitettavasti mitään voi. Tää blogi on yksi oiva tapa ehkäistä ennakkoluuloja. Kesä on parasta aikaa reissaamiselle. Kaikkea hyvvää teille, siskollesi terkkuja. Kiva, kun luet blogiani.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit