Kokemukseni Suomipop-festareista

Suomipop-festarit kolme päivää tältä vuodelta festaroitu. Ajattelin tehdä tämän kertaisen postauksen poppeihin liittyen. Olin siis avustajani kanssa kaikkina päivinä melkolailla alusta loppuun. Avustajani pääsi ilmaiseksi pyörätuoli +  avustaja -lipulla. Tämä on minusta todella hyvä käytäntö, koska hän on minulla kuitenkin töissä ja tarvitsen apua. Olen käynyt yhdet festarit, jossa näin ei ollut. Kalajoen juhannuksessa muutama vuosi sitten. Festarin järjestäjä saa itse päättää, kuinka haluaa toimia. Hinta-laatusuhde oli hyvä!

Koin, että festarit oli järjestetty hyvin liikuntarajoitteisen näkökulmasta. Olen käynyt monilla ja nämä olivat varmaan parhaiten järjestetyt. Alueella oli kaksi lavaa, joiden kummankin edessä oli invalava, josta näki esiintyjät todella hyvin. Ainut miinus, jonka huomasimme invalavoissa oli se että rampit olivat melko jyrkät ja liukkaat, varsinkin sateella. Rampilta alas tultaessa pyysimme aina järjestyksenvalvojan auttamaan minut alas rampilta, koska en uskaltanut ottaa riskiä että kaadun. Eräs pyörätuolia käyttävä kaatui rampilta alastullessaan. Onneksi järkkäreitä oli yleensä aika hyvin lavan lähettyvillä.

Jos hakemalla haluaa hakea miinuksia, niin lavat olivat nurmialuuella, jossa en itse jaksanut kelata pyörätuolilla, koska se oli paikoittain tosi epätasainen. Mutta siitä selvittiin hyvin.

Plussaa ehdottomasti se, ettei mitkään esiintyjät esiintyneet yhtäaikaa, vaan yksi aina kerrallaan. Välimatkat eivät olleet kovin pitkät, koska kyseessä kuitenkin suht pienet festarit. Screenit olivat loistavat, esiintyjät näkyivät hyvin. Inva bajamajoja oli hyvin ja ne pidettiin siisteinä. Viimeiseinä päivänä ainakin oli ovessa lappu tyyliin näin "jätäthän invavessan vapaaksi niitä tarvitseville".

Vesipisteitä oli hyvin ja veimme alueelle omia ruokia, joten ruokailu sujui hyvin keikkojen aikana invalavalla ja pari kertaa kävin syömässä festariruokaa.

Mielestäni koko kolme päivää meni hyvin ja kiitoksen haluan sanoa avustajalleni, koska festaripäivät ovat eritavalla kuormittavia, vaikken apua hirveästi tarvitsekkaan mutta päivät ovat pitkiä.

Pystyssä olevat kävelivät festarifiiliksistään huolimatta hyvin ja yleisesti pyörätuolin kanssa liikkuessa sai kyllä hyvin tilaa, vaikka ihmisiä olikin paljon.

Harmikseni huomasin, että Jaajo ja Anni eivät olleet mikään päivä juontamassa. Mutta Tinni ja Juuso vetivät hyvin. Kokonaisuudessaan kuitenkin  loistotapahtuma. Kiitokset järkkäreille, esiintyjille ja kanssajuhlijoille.



<3 Tuoliapina


Kommentit

Suositut tekstit