VALOA TUNNELIN PÄÄSSÄ

 Istuin koneen ääreen pitkästä aikaa, en oo unohtanut tätä blogia. Aion jatkossakin tätä kirjoitella, mutta nyt on ollut hektinen ajanjakso. Sain just Leon sänkyyn, ja ajatus kulkee työpäivän jälkeen just ja just. Mitähän meille kuuluu? Töiden ja päiväkotiarjen lisäksi ystäviä, ja Leo käy edelleen uimakoulussa, pääosin isinsä kanssa. Jotenki tuntuu tosi helpottavalta kun tammikuu loppuu, tää on ollu tosi pitkäveteinen kuukausi. Nyt ollaan menossa valoa päin. 

Saatiin viime viikolla kirje kotiin, että Leo pääsee tutkimuksiin lasten puolelle oyssin piiriin 3kk kuluessa. Pitkä ja kivinen tie ollaan kuljettu, ja niinku oon täälläkin siitä kirjoitellu. Ikinä ei saa antaa periksi, ja omiaan pitää puolustaa. Ylivilkkauden lisäksi on haasteita joita lähdetään tutkimaan ja hoitamaan. Oon itse tiennyt ne aina, mutta meni aikaa, että sain muutkin siihen uskomaan. Näin nuorella iällä hoitavat tahot eivät oikein usko aina asioita todeksi niin helpolla, mutta päiväkodin ja neuvolan kanssa yhteistyötä tehden asiat alkaa järjestymään. En halua puhua diagnooseista vielä kun sellaisia ei toistaiseksi ole, mutta minulle on tärkeintä, että poikamme saa tarvittavan avun ajoissa. Äitinä olen oppinut tekemään rutiineja kotiin jotka helpottavat Leon arkea ja oloa. Onneksi päiväkoti sitoutuu samaan. Maailman parhaalle pojalle maailman parasta hoitoa. 

Huhtikuussa tulee uudet avustajatarpeen kartoitukset, ne menee melko rutiinilla nykyään, mutta pitää siihenkin valmistautua. Nykyinen avustajarinki toimii todella hyvin, ja sen takia oma arki kotona tuntuu todella vaivattomalta. Meille on sopinut tosi hyvin tämä, että Henkka opiskelee viikot muualla, ja on viikonloput ja lomat meidän kanssa. Kohtahan tämän tyyppinen arki loppuu, kun Henkka valmistuu toukokuussa, ja työllistyy toivon mukaan Oulun päähän. Jotenkin tosi kiva puhua kesästä ja keväästä, mulle antaa tosi paljon voimaa valo ja aurinko. Siitä tulikin mieleen, että lähdemme Henkan kanssa rakkauslomalle Lontooseen helmikuun lopussa. Ihana äitini tulee Leon kanssa viettämään aikaa, ja me saadaan pidennetty viikonloppu ulkomailla. Tämä matka on Henkan joululahja/valmistujaislahja. 

Martta voi tosi hyvin, ja niistä on tullut Leon kanssa vielä läheisemmät. Ainoa mitä pitää Martalle tehdä kevään aikana, on hammaskiven poisto leikkauksessa. Onneksi tämmöiset on rutiinileikkauksia, vaikkakin Martta täyttääkin maaliskuussa 9. 

Iloa ja valoa <3 tuoliapina


Kommentit

Suositut tekstit